5 съвета: Как да изглеждаме по-добре на снимки

5 съвета как да изглеждаме по-добре на снимки

5 съвета: Как да изглеждаме по-добре на снимки

Не всички сме естествено фотогенични, но има няколко основни правила („правила“ е малко силно казано, по-скоро насоки), които могат коренно да променят начина, по който изглеждаме на снимки.

1. Стойте изправени

– гръбначният стълб е основата на тялото и неговото огъване рядко изглежда добре на снимки. За да подобрите позата си – преди снимката си поемете дълбоко въздух (това естествено ще изправи гръбнака), дръпнете раменете назад и леко ги пуснете надолу. Ако забравите да леко да пуснете раменете надолу позата ви ще изглежда напрегната.
• Този съвет е приложим и в седнало положение: когато сте седнали, преди снимката се преместете в края на стола, без да се облягате на облегалката. Това също, естествено ще доведе до подобряване на позата.
• Когато се снимате с баба: ако се снимате с баба, мама или някоя приятелка, която не носи токчета, в стремежа си да покажете близост, може без да усетите да се прегърбите. Ако искате да се снишите – направете малка крачка назад и леко наклонете главата, докато държите гърба изправен.

2. Преместете центъра на тежестта на тялото си

– може би най-често даваният съвет от фотограф към модел. Истината е че ако застанете с крака, ханш, рамене и глава, сочещи право към камерата, това няма да изглежда добре (освен ако със снимката не искаме да внушим някакъв вид сила, надмощие или власт).
Вместо това опитайте да сложите единия крак пред другия и леко да сгънете коляното. Това ще прехвърли тежестта на тялото на крака, който е по-далеч от камерата и ще ви направи да изглеждате по-слаби. Също така леката извивка, която се получава в ханша ще допринесе за интересна снимка.Снимки на Абитуриенти, фотограф за абитуриентски бал

3. Брадичката напред и надолу

– опитайте преди снимка  леко да издадете брадичката напред, след което да я свалите надолу. Движението е едва доловимо, но носи невероятни резултати. Защо работи? Като издадем
брадичката напред – удължаваме шията, а като я свалим леко надолу очертаваме челюстта (лесен метод за справяне с двойната брадичка).
*Интересен факт е че това, което е най-близо до камерата – изглежда най-голямо. Така, ако леко издадем брадичката напред и я свалим надолу – напред излизат очите ни.Портретни снимки от фото сесията на Верка в София , сватбен фотограф Лъчезар Отравов

4. Дайте на ръцете си нещо за правене

– една поза изглежда незавършена, когато ръцете не правят нищо. При мъжете е лесно – просто вкарват ръце в джобовете или хващат през кръста дамата до себе си. За жените лесното решение е да поставят ръце на кръста. Това работи защото създава пространства между ръцете и тялото, които очертават и изтъняват фигурата.

Абитуриентска фотосесия на абитуриенти в София от сватбен фотограф Лъчезар Отравов

5. Мислете си за нещо хубаво

– Затворете очи за 2-3 секунди и си помислете за нещо хубаво. Може да е мисълта за любим, човек, място или случка. Всичко което би сложило усмивка на лицето ви.

Емоционалното състояние е нещо, което не винаги може да контролираме, но ако пробвате това упражнение, след няколко кадъра, ще се почувствате много по спокойни и отпуснати.

No Comments

Post A Comment