Как го правят в Америка

Как го правят в Америка

rosecliff

Сватба по Американски

Преди няколко години на една студентска бригада в Щатите започнах работа в голямо имение в Роуд Айлънд.
Имението беше над 100 годишно, което за там се равнява на историческа забележителност. Стилът- всякакъв, но не и семпъл- Версай, Италиански замъци и американска разточителност в едно. В общи линии – американска мечта с италиански мрамор и френски градини..*Всякакъв, но не и семпъл не значи бг кич- бел.авт.*
Та, това имение може да бъде видяно във всяка трета романтична комедия, в която има сватба. Не само заради красивите зали в него, но най-вече заради прекрасната си градина.
Богатите фамилии в района запазваха мястото за своите празници и едни 300 души идваха да се забавляват, пият, пеят, хапват, и снимат на страхотен фон.
Моята работа беше да подреждам и разчиствам преди и след партито, да следя от какво имат нужда гостите и ако имах късмет- да помогна на някоя заблудена шаферка с нещо около сватбата.
Какво ми остана от тези няколко месеца работа там? Ами не са няколко хиляди долара, не са и някакви значими спомени. Останаха ми безкрайно много научени уроци. Най- скъпоплатените сватбени фотографи работеха пред мен в комбинация с най- организираните сватбени агенти, които можете да си представите. Научих как с няколко думи може да предразположите десетки хора да се усмихват и позират без никакво усилие.
Научих как може една красива морава с малко въображение и организация може да замести и най- лъскавия ресторант във вашия град.
Една голяма маса, отрупана с храна, хапки, плодове, които хората си избират сами ще лиши празника ви от обикновената статичност на гостите по отделните маси.
Един страхотен кът със сладкиши и напитки ще събере край себе си вашите роднини и приятели и най- вече децата и те ще прекарат наистина качествено време заедно в разговори/ ахкане колко е вкусно/ колко е красива булката/ колко е забавен кумът.
За дансинг ви е нужно само подходящо осветление (по-лесно е да го набавите отколкото си мислите, ако изберете мен за фотограф даже няма да го мислите 🙂 ) и хубава музика.
Помислете как искате да изглежда вашата сватба и нужно ли е винаги да е като последната, на която самите вие сте били поканени. Какво бихте подобрили. Как бихте създали спомени за цял живот. Излезте от клишетата. И… обадете се за помощ.

RoseCliffWedding_Newport5
Снимка: Jaclyn L Photography
Rosecliff Newport

No Comments

Post A Comment