fbpx
Сватбена фотография от Сватбен фотограф Лъчезар Отравов

От Автора

We're fools whether we dance or not, so we might as well dance.

Здравейте, ако сте стигнали до тук, това страшно много ме ласкае.

Предназначението на тази страница е да ви разкажа с две-три думи за мен и моето пътешествие в света на фотографията и защо избрах точно – сватбена фотография. 

Всичко започна докато бях студент и като много мои колеги прекарах няколко лета, работейки и пътувайки в Щатите. Една от работите ми се състоеше в това да помагам с организирането на сватби в едно много красиво имение на брега на Атлантическия океан в Newport, RI. Много ми харесваше да наблюдавам работата на фотографите, които отстрани погледнато, с лекота се движеха между хората и улавяха интересни, смешни или трогателни моменти и рекции.

Тогава за първи път си зададох въпроса: Какво ще стане, ако се пробвам да правя това?

Когато си зададох този въпрос, не знаех, че 9 години по-късно фотографията ще ми е донесла стотици запознанства с най-страхотните хора, безброй уловени моменти на истинска емоция, невероятното чувство на удовлетворение да правиш това, което обичаш. 

 

Историите, които разказвам са свързани с любовта, с появата на нов живот с новото начало, изпълнени са с всевъзможни емоции: много вълнение, малко страх, щипка радост, чаена лъжичка очакване и много много любов.

Разтреперени от вълнение гласове, влажни от сълзи очи, ликуващи от щастие сърца. Така започват моите истории.

Понякога си представям хората, които снимам след 30 години. Иска ми се любовта им да е като от онзи цитат на Камен Донев…”тя е заради човека, този който ще те чака, ще те търси, ще плаче с теб и ще се смее с теб. Човекът, който ще ти дава сила и вяра без да ги изискваш, човекът който след като сте изпратили детето си на Терминал 2 ще те утеши и ще помълчи с теб довечера. Човекът, който никога няма да позволи да си сам, дори когато единия вече го няма” 

Ако желаете да се запознаете с моята работа може да го направите тук. За да запазите вашата дата за сватбена или портретна фотосесия моля попълнете формата тук.

FAQ

01.

Сватбата ми е извън София

Обожавам да снимам на нови и интересни места. Пътуването е част от мен и съм изключително щастлив всеки път, когато мога да пътувам и да снимам. В което и кътче на България или света да сте избрали да направите вашата сватба, аз ще се радвам да съм част от нея. Тъй като посочените пакети са за снимки в София, за всяка дестинация отдалечена на повече от 100 км. от столицата е необходимо да се заплатят пътни разходи и нощувка в хотел по ваш избор.

02.

Как да си запазя дата

За да запазим официално вашата дата има капаро в размер от 30% от пакета, който сте си избрали.

03.

Не се чувстваме удобно пред камера

До голяма степен снимките, които правя по време на сватбения ден са репортажни. През повечето време няма да забележите, че съм там, а когато сте стигне до фотосесията, ще се погрижа да се чувствате удобно и нещата, които правим да са свързани повече с емоция и движение, отколкото със статични пози.

04.

Кога ще получим снимките си

Срокът за получаване на всички снимки е до 2 месеца след заснемането на сватбата. Винаги се старая да пращам малко preview на двойките, които снимам непосредствено след сватбата.

05.

С какво снимате

Със сърце и душа. С всички снимки, които съм видял, с всички филми, които съм изгледа, с всички книги, които съм прочел. За гийковете сред вас - с Nikon :)