Лъчезар Отравов

Сватбен фотограф

Портрет на Лъчезар Отравов

От Автора

We're fools whether we dance or not, so we might as well dance.

Здравейте, ако сте стигнали до тук, това страшно много ме ласкае.

Предназначението на тази страница е да ви разкажа с две-три думи за мен и моето пътешествие в света на фотографията. 

Всичко започна докато бях студент и като много мои колеги прекарах няколко лета, работейки и пътувайки в Щатите. Една от работите ми се състоеше в това да помагам с организирането на сватби в едно много красиво имение на брега на Атлантическия океан в Newport, RI. Много ми харесваше да наблюдавам работата на фотографите, които отстрани погледнато, с лекота се движеха между хората и улавяха интересни, смешни или трогателни моменти и рекции.

Тогава за първи път си зададох въпроса: Какво ще стане, ако се пробвам да правя това?

Когато си зададох този въпрос, не знаех, че 9 години по-късно фотографията ще ми е донесла стотици запознанства с най-страхотните хора, безброй уловени моменти на истинска емоция, невероятното чувство на удовлетворение да правиш това, което обичаш. 

 

Историите, които разказвам са свързани с любовта, с появата на нов живот с новото начало, изпълнени са с всевъзможни емоции: много вълнение, малко страх, щипка радост, чаена лъжичка очакване и много много любов.

Разтреперени от вълнение гласове, влажни от сълзи очи, ликуващи от щастие сърца. Така започват моите истории.

Понякога си представям хората, които снимам след 30 години. Иска ми се любовта им да е като от онзи цитат на Камен Донев…”тя е заради човека, този който ще те чака, ще те търси, ще плаче с теб и ще се смее с теб. Човекът, който ще ти дава сила и вяра без да ги изискваш, човекът който след като сте изпратили детето си на Терминал 2 ще те утеши и ще помълчи с теб довечера. Човекът, който никога няма да позволи да си сам, дори когато единия вече го няма” 

FAQ

01.

Любима музика

The Weeknd, Childish Gambino, Frank Ocean, Bon Iver

02.

Филми/Сериали

Peaky Blinders, Black Mirror, Stranger Things, A good year, The best offer

03.

Любима храна

Burgers